Rotfruktsgratäng med fetaost och örter

Du behöver 6 mandelpotatisar 3 palsternackor 3 morötter 1 rotselleri 1 gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor, finhackade. 200 g fetaost örtsalt 1 krm rosmarin 1...


4 portioner

Du behöver

  • 6 mandelpotatisar
  • 3 palsternackor
  • 3 morötter
  • 1 rotselleri
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade.
  • 200 g fetaost
  • örtsalt
  • 1 krm rosmarin
  • 1 dl havregrädde

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2
2. Smörj en ugnsfast form eller klä den med bakplåtspapper.

3
3. Skala och skiva rotfrukterna tunt. Blanda med lök och vitlök. Smula osten och rör ner i rotfruktsblandningen. Rör i salt och rosmarin. Häll ner allt i den ugnsfasta formen. Häll över grädden.

4
4. Baka i ugn i 45 minuter eller tills ytan blivit gyllene och alla rotfrukter mjuknat.


Kommentar:
Palsternackan passar fint även som mos eller chips. Innehåller kalium, fosfor, magnesium, vitaminerna C, E, B1, B2, B6 och folacin.

328 KCAL PER PORTION
13 g protein, 16 g fett, 30 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top