Senaps- och rotfruktsgryta

Du behöver 10 fasta potatisar 3 morötter 5–6 gulbetor 1 palsternacka 1 bit rotselleri 1 purjolök 1 msk olja 2 ½ dl havregrädde 1 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 10 fasta potatisar
  • 3 morötter
  • 5–6 gulbetor
  • 1 palsternacka
  • 1 bit rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 2 ½ dl havregrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • timjan
  • svartpeppar
  • 1 burk (ca 250 g avrunna) stora vita bönor

Gör så här

1
1. Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar. Koka dem al dente i lättsaltat vatten cirka 10 minuter, beroende på storleken på bitarna.

2
2. Ansa purjon och skär i strimlor. Fräs med de avrunna rotfrukts-bitarna i olja. Häll i grädde när purjon blivit mjuk och gyllene. Rör i senap och honung. Krydda. Låt puttra fem minuter.

3
3. Rör i bönorna under den sista minuten. Bönorna ska bara värmas upp. Rör försiktigt så att de inte går sönder.


Kommentar:
Palsternacka innehåller mycket fibrer och även kalium, fosfor och folacin.

407 KCAL PER PORTION
11 g protein, 14 g fett, 57 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top