Du behöver
- 10 fasta potatisar
- 3 morötter
- 5–6 gulbetor
- 1 palsternacka
- 1 bit rotselleri
- 1 purjolök
- 1 msk olja
- 2 ½ dl havregrädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk honung
- timjan
- svartpeppar
- 1 burk (ca 250 g avrunna) stora vita bönor
Gör så här
1
1. Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar. Koka dem al dente i lättsaltat vatten cirka 10 minuter, beroende på storleken på bitarna.
2
2. Ansa purjon och skär i strimlor. Fräs med de avrunna rotfrukts-bitarna i olja. Häll i grädde när purjon blivit mjuk och gyllene. Rör i senap och honung. Krydda. Låt puttra fem minuter.
3
3. Rör i bönorna under den sista minuten. Bönorna ska bara värmas upp. Rör försiktigt så att de inte går sönder.
Palsternacka innehåller mycket fibrer och även kalium, fosfor och folacin.
407 KCAL PER PORTION
11 g protein, 14 g fett, 57 g kolhydrater