Soppa på brysselkål och mandel

Du behöver 150 g mandel 1 gul lök 300 g brysselkål 2 vitlöksklyftor 1 msk olja 1 dl vitt vin 7 dl grönsaksbuljong salt vitpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 150 g mandel
  • 1 gul lök
  • 300 g brysselkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 dl vitt vin
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • salt
  • vitpeppar
  • TILL SERVERING:
  • 2 msk hackad mandel
  • 10 brysselkål

Gör så här

1
1. Kör mandeln i mixern tills det blir mjöl, på gränsen till kräm.

2
2. Hacka lök. Fräs mandel och lök i olja på låg värme ett par minuter. Lägg i brysselkål. Häll i vinet, låt puttra någon minut. Häll i buljongen.

3
3. Koka tio minuter eller till brysselkålen mjuknat. Mixa till en något sånär slät soppa. Smaka av med salt och peppar.

4
4. Fräs brysselkålen till garnering. Halvera.

5
5. Häll upp soppan, toppa med hackad mandel och fräst brysselkål.


Kommentar:
Brysselkål är späckad med vitaminer, särskilt C-vitaminer, vilket vi ju verkligen behöver på vintern.

340 KCAL PER PORTION
13 g protein, 26 g fett, 13 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top