Du behöver
- 150 g mandel
- 1 gul lök
- 300 g brysselkål
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 1 dl vitt vin
- 7 dl grönsaksbuljong
- salt
- vitpeppar
- TILL SERVERING:
- 2 msk hackad mandel
- 10 brysselkål
Gör så här
1
1. Kör mandeln i mixern tills det blir mjöl, på gränsen till kräm.
2
2. Hacka lök. Fräs mandel och lök i olja på låg värme ett par minuter. Lägg i brysselkål. Häll i vinet, låt puttra någon minut. Häll i buljongen.
3
3. Koka tio minuter eller till brysselkålen mjuknat. Mixa till en något sånär slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
4
4. Fräs brysselkålen till garnering. Halvera.
5
5. Häll upp soppan, toppa med hackad mandel och fräst brysselkål.
Brysselkål är späckad med vitaminer, särskilt C-vitaminer, vilket vi ju verkligen behöver på vintern.
340 KCAL PER PORTION
13 g protein, 26 g fett, 13 g kolhydrater