Stenåldersbröd med böntopping

Du behöver 150 g mandel 100 g sesamfrön 100 g linfrön 100 g solroskärnor 150 g pumpafrön 1 dl rapsolja salt 1 krm kanel 1...


1 portion

Du behöver

  • 150 g mandel
  • 100 g sesamfrön
  • 100 g linfrön
  • 100 g solroskärnor
  • 150 g pumpafrön
  • 1 dl rapsolja
  • salt
  • 1 krm kanel
  • 1 krm ingefära
  • 5 ägg
  • BÖNRÖRA:
  • 250 g vita stora bönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 160 grader.

2
2. Mixa mandeln till den blir till ett fint mjöl. Blanda med resterande frön och kärnor. Rör ut oljan i nötblandningen. Häll i kryddor.

3
3. Vispa äggen. Rör i nötblandningen. Häll i smörad brödform (eller bakpapperklätt). Baka i ugn i 75 minuter. Låt brödet stå kvar i formen till det svalnat.

4
4. Mixa de väl avsköljda bönorna med vitlök. Häll i oljan sista sekunderna. Smaka av med salt och peppar.

5
5. Skär ganska tunna skivor av brödet, skeda upp bönröran, garnera ev med något kryddgrönt som bladpersilja.


Kommentar:
Linfrön innehåller bland annat omega-3, fosfor, järn, kalcium och zink.

254 KCAL PER PORTION
9 g protein, 22 g fett, 5 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top