Du behöver
- 150 g mandel
- 100 g sesamfrön
- 100 g linfrön
- 100 g solroskärnor
- 150 g pumpafrön
- 1 dl rapsolja
- salt
- 1 krm kanel
- 1 krm ingefära
- 5 ägg
- BÖNRÖRA:
- 250 g vita stora bönor
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- svartpeppar
- salt
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2
2. Mixa mandeln till den blir till ett fint mjöl. Blanda med resterande frön och kärnor. Rör ut oljan i nötblandningen. Häll i kryddor.
3
3. Vispa äggen. Rör i nötblandningen. Häll i smörad brödform (eller bakpapperklätt). Baka i ugn i 75 minuter. Låt brödet stå kvar i formen till det svalnat.
4
4. Mixa de väl avsköljda bönorna med vitlök. Häll i oljan sista sekunderna. Smaka av med salt och peppar.
5
5. Skär ganska tunna skivor av brödet, skeda upp bönröran, garnera ev med något kryddgrönt som bladpersilja.
Linfrön innehåller bland annat omega-3, fosfor, järn, kalcium och zink.
254 KCAL PER PORTION
9 g protein, 22 g fett, 5 g kolhydrater