Svampgratinerade quornfiléer

Du behöver 8 quornfiléer 1 msk olja salt svartpeppar 200 g karljohanssvamp 1 rödlök 1 msk smör/margarin 2 ½ dl lätt-creme fraiche 50 g riven...


4 portioner

Du behöver

  • 8 quornfiléer
  • 1 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g karljohanssvamp
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör/margarin
  • 2 ½ dl lätt-creme fraiche
  • 50 g riven ost (parmesan eller annan smakrik ost)
  • några kvistar färsk oregano

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2
2. Fräs filéerna i olja. Salta, peppra och lägg i ugnsfast form.

3
3. Ansa svampen, skär i mindre bitar och hacka löken. Fräs i smöret tills svampen fått fin färg. Rör i creme fraichen.

4
4. Häll svampkrämen över filéerna. Toppa med riven ost. Baka i ugn i cirka 10 minuter.

5
5. Servera med färsk oregano.


Kommentar:
Karljohanssvamp och för all del annan svamp, innehåller mineraler som kalcium, selen, zink och järn.
334 KCAL PER PORTION
22 g protein, 22 g fett. 12 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top