Vintersallad med vitaminkick

Du behöver 200 g kål, gärna olika sorter 2 syrliga äpplen 1 apelsin 1 rödlök 100 g hasselnötter 300 g stora vita bönor 1 granatäpple...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g kål, gärna olika sorter
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 apelsin
  • 1 rödlök
  • 100 g hasselnötter
  • 300 g stora vita bönor
  • 1 granatäpple
  • CITRONDRESSING:
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • salt

Gör så här

1
1. Strimla kålen fint. Skär äpplena i bitar. Skär apelsinen i bitar eller filea den. Hacka rödlöken. Hacka nötterna grovt. Blanda allt.

2
2. Skölj bönorna om de är konserverade och blanda i salladen.

3
3. Halvera granatäpplet efter att du har knådat det lite. Lossa kärnorna, om du gör det under vattnet i en skål skvätter det inte lika mycket fruktjuice. Toppa salladen med kärnorna.

4
4. Blanda ingredienserna till dressingen och droppa över salladen.


Kommentar:
Kål i alla former är inte bara gott. Studier har också visat att kålen skyddar mot många typer av cancer.

447 KCAL
10 g protein, 28 g fett, 34 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top