Du behöver
- 200 g kål, gärna olika sorter
- 2 syrliga äpplen
- 1 apelsin
- 1 rödlök
- 100 g hasselnötter
- 300 g stora vita bönor
- 1 granatäpple
- CITRONDRESSING:
- 3 msk olivolja
- 1 msk pressad citron
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk flytande honung
- salt
Gör så här
1
1. Strimla kålen fint. Skär äpplena i bitar. Skär apelsinen i bitar eller filea den. Hacka rödlöken. Hacka nötterna grovt. Blanda allt.
2
2. Skölj bönorna om de är konserverade och blanda i salladen.
3
3. Halvera granatäpplet efter att du har knådat det lite. Lossa kärnorna, om du gör det under vattnet i en skål skvätter det inte lika mycket fruktjuice. Toppa salladen med kärnorna.
4
4. Blanda ingredienserna till dressingen och droppa över salladen.
Kål i alla former är inte bara gott. Studier har också visat att kålen skyddar mot många typer av cancer.
447 KCAL
10 g protein, 28 g fett, 34 g kolhydrater