Du behöver

  • 17.5 st myntablad
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 tsk honung
  • salt, svartpeppar
  • 250 g halloumi
  • 300 g squash
  • olivolja + 1 msk
  • 500 g rödbetor kokta, skalade
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 st burk färdigkokta linser

Gör så här

1
Finhacka myntabladen, rör ihop med creme fraiche och honung och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.

2
Tärna halloumin och skölj och skär squashen i bitar. Fräs i en matsked olivolja i stor panna tills osten och squashen fått färg runt om. Lyft ur pannan och håll varmt.

3
Klyfta rödbetorna och värm dem i pannan med en matsked olivolja och en matsked balsamvinäger. Skölj linserna och låt dem rinna av, värm dem med rödbetorna någon minut. Salta och peppra och servera med halloumi, squash och myntakräm.