Du behöver
- 4 avokadon
- 100 g färsk spenat
- 50 g cashewnötter
- 1 korg physalis
- 20–25 oliver
- 3 msk olivolja
- 1 tsk linfröolja
- 1 msk pressad citron
- 1 msk balsamico
- 1 vitlöksklyfta
- salt
Gör så här
1
1. Gröp ur avokadon och skär i bitar. Skölj och hacka spenaten i mindre bitar (om det är stora blad). Hacka nötterna grovt. Skala physalisen och halvera dem. Blanda allt, toppa med oliver.
2
2. Rör ihop olivolja, linfröolja, pressad citron och balsamico. Pressa i vitlöksklyftan. Salta.
3
3. Droppa över dressingen just innan servering (häller du på den för tidigt kan spenatbladen slokna).
Oliver och olivolja innehåller fina fetter som är snälla mot hjärtat – i motsats till animaliska fetter.
425 KCAL PER PORTION
6 g protein, 39 g fett, 12 g kolhydrater