Avokadosallad med oliver och spenat

Du behöver 4 avokadon 100 g färsk spenat 50 g cashewnötter 1 korg physalis 20–25 oliver 3 msk olivolja 1 tsk linfröolja 1 msk pressad...


4 portioner

Du behöver

  • 4 avokadon
  • 100 g färsk spenat
  • 50 g cashewnötter
  • 1 korg physalis
  • 20–25 oliver
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk linfröolja
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk balsamico
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt

Gör så här

1
1. Gröp ur avokadon och skär i bitar. Skölj och hacka spenaten i mindre bitar (om det är stora blad). Hacka nötterna grovt. Skala physalisen och halvera dem. Blanda allt, toppa med oliver.

2
2. Rör ihop olivolja, linfröolja, pressad citron och balsamico. Pressa i vitlöksklyftan. Salta.

3
3. Droppa över dressingen just innan servering (häller du på den för tidigt kan spenatbladen slokna).


Kommentar:
Oliver och olivolja innehåller fina fetter som är snälla mot hjärtat – i motsats till animaliska fetter.

425 KCAL PER PORTION
6 g protein, 39 g fett, 12 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top