Burritos med bönor och majs

Du behöver 4 tortillabröd 250 g stora vita bönor (ca 1 burk) 250 g svarta bönor (ca 1 burk) 200 g majs 2 dl salsa...


4 portioner

Du behöver

  • 4 tortillabröd
  • 250 g stora vita bönor (ca 1 burk)
  • 250 g svarta bönor (ca 1 burk)
  • 200 g majs
  • 2 dl salsa
  • 50 g riven ost
  • 20–25 svarta oliver, urkärnade
  • 1 dl gräddfil
  • 1 kruka koriander

Gör så här

1
1. Vik tortillabrödet till en wrap. Klä gärna rullen i smörgåspapper, så att den håller ihop bättre.

2
2. Skölj bönorna om de legat i burk. Blanda bönor, majs och salsa och skeda ner röran i brödrullarna, enklast om du ställt ner rullarna i glas eller burkar (som på bilden). Addera ost, oliver, gräddfil och koriander.


Kommentar:
Majs har ibland haft lite oförtjänt dåligt rykte! Majs innehåller mycket B-vitamin och dessutom en massa fibrer.

495 KCAL PER PORTION
21 g protein, 15 g fett, 63 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top