Het quesadilla

Du behöver 300 g quornbitar eller vegetariska kycklingbitar 2 msk olja 2 tsk tacokryddmix 4 tortillabröd 150 g riven ost 2 msk hackad jalapeno Gör...


4 portioner

Du behöver

  • 300 g quornbitar eller vegetariska kycklingbitar
  • 2 msk olja
  • 2 tsk tacokryddmix
  • 4 tortillabröd
  • 150 g riven ost
  • 2 msk hackad jalapeno

Gör så här

1
1. Fräs quornbitarna i olja och kryddmix.

2
2. Lägg upp två tortillabröd. Strö över rikligt med ost, lägg på de stekta quornbitarna, lite jalapeno och lite mer ost. Lägg över tortillabröd som lock på de respektive toppade bröden. Tryck ner med handen så att innehållet åker ut lite och fördelas jämnare mellan bröden.

3
3. Stek varje quesadilla på båda sidor på mellanvärme. Cirka fem minuter på varje sida.


Kommentar:
Passar som varmrätt tillsammans med en sallad, eller som tilltugg till drinken.

Jalapeno hjälper, liksom all stark mat, till att sätta i gång ämnesomsättningen.

460 KCAL PER PORTION
25 g protein, 24 g fett, 35 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top