Du behöver
- 6 potatisar
- 4 morötter
- 50 g smakrik ost, riven
- 2 ägg, vispade
- salt
- peppar
- 2 msk olja
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 rödlök, finhackad
- 1 burk tångkaviar
- 1 knippe färsk dill
Gör så här
1
1. Riv potatis och morot, blanda med ost och ägg. Peppra och salta.
2
2. Fräs i olja. Tryck ner en fjärdedel av smeten i stekpannan, pressa den till en platt kaka.
3
3. Fräs på ganska låg värme tills potatiskakan mjuknat och fått fin färg. Låt baksidan få färg också. Lägg de färdiga röstin i hundragradig ugn tills alla är färdiga.
4
4. Servera med creme fraiche, rödlök och tångkaviar. Toppa med dill.
Rödlök och annan lök, innehåller framför allt antioxidanten quercetin, som skyddar mot blodproppar och cancer.
364 KCAL PER PORTION
10 g protein, 22 g fett, 29 g kolhydrater