Du behöver
- 20 cocktailtomater
- 1 romansallad
- 200 g skärbönor
- 200 sockerärtor
- 1 knippe vårlök
- 50 g skott (valfri sort)
- 2 dl gröna ärtor
- 50 g västerbottenost
- 50 g mandel
- 3 msk olivolja
- salt
Gör så här
1
1. Halvera tomaterna. Skär salladen i mindre bitar.
2
2. Koka skärbönor och sockerärtor ett par minuter.
3
3. Hacka löken.
4
4. Blanda grönsakerna.
5
5. Mixa de tinade gröna ärtorna med ost och mandel till en grov pesto. Rör i oljan. Smaka av med salt.
Gröna ärtor hamnar ofta i skymundan av bönor och linser. Synd eftersom ärtorna kommer från Sverige och bland annat innehåller folat, vitamin K, vitamin C, järn och betakaroten.
319 KVAL PER PORTION
12 g protein, 23 g fett, 16 g kolhydrater