Sallad med primörer och ärtpesto

Du behöver 20 cocktailtomater 1 romansallad 200 g skärbönor 200 sockerärtor 1 knippe vårlök 50 g skott (valfri sort) 2 dl gröna ärtor 50 g...


4 portioner

Du behöver

  • 20 cocktailtomater
  • 1 romansallad
  • 200 g skärbönor
  • 200 sockerärtor
  • 1 knippe vårlök
  • 50 g skott (valfri sort)
  • 2 dl gröna ärtor
  • 50 g västerbottenost
  • 50 g mandel
  • 3 msk olivolja
  • salt

Gör så här

1
1. Halvera tomaterna. Skär salladen i mindre bitar.

2
2. Koka skärbönor och sockerärtor ett par minuter.

3
3. Hacka löken.

4
4. Blanda grönsakerna.

5
5. Mixa de tinade gröna ärtorna med ost och mandel till en grov pesto. Rör i oljan. Smaka av med salt.


Kommentar:
Gröna ärtor hamnar ofta i skymundan av bönor och linser. Synd eftersom ärtorna kommer från Sverige och bland annat innehåller folat, vitamin K, vitamin C, järn och betakaroten.

319 KVAL PER PORTION
12 g protein, 23 g fett, 16 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top