Tomat- och mangogazpacho

Du behöver 1 gurka 5 tomater 1 gul lök 1 gul paprika 1 röd paprika ½ röd chilifrukt 2 vitlöksklyftor 1 liten mango 1 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 gurka
  • 5 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • ½ röd chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten mango
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • 2 dl vatten eller mer för en tunnare soppa
  • 10–15 isbitar

Gör så här

1
1. Skala gurkan, skär i mindre bitar. Klyfta tomaterna. Skala löken och skär i klyftor. Skär paprikan i strimlor.

2
2. Mixa ovanstående grönsaker med chili och vitlök i några minuter.

3
3. Skala och gröp ur mangoköttet. Låt mixa med övriga ingredienser cirka 30 sekunder.

4
4. Häll i olja, vinäger, salt och vatten och mixa 30 sekunder till.

5
5. Servera med krossad is.


Kommentar:
Mango innehåller antioxidanter, betakaroten, C-vitamin och kalium.

118 KCAL PER PORTION
3 g protein, 4 g fett, 17 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top