Du behöver
- 4 portioner matvete
- 150 g sojabönor
- 150 g marinerade kronärtskockor
- 1 purjolök
- 1 squash
- ½ dl solroskärnor
- 3 msk olivolja
- 1 msk pressad citron
- 1 vitlöksklyfta
- salt
Gör så här
1
1. Koka matvetet enligt anvisningarna på paketet.
2
2. Tina sojabönorna om de är frysta. Skär kronärtskockan i mindre bitar, strimla purjon, skala squashen och skär i strimlor med osthyvel eller potatisskalare.
3
3. Rosta solroskärnorna i torr panna. Låt pannan bli het innan du lägger i dem. Rör om. Passa så att de inte bränns.
4
4. Blanda matvete, bönor, kronärts-kocka, purjo, squash och solroskärnor.
5
5. Blanda olja och pressad citron. Hacka vitlöksklyftan och rör i. Salta och droppa dressingen över maten.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows
Solroskärnor är ett bra alternativ till nötter, de är proteinrika och dessutom fyllda med mineraler, vitaminer och fina fettsyror.
380 KCAL PER PORTION
12 g protein, 22 g fett, 34 g kolhydrater