Du behöver

  • 4 portioner matvete
  • 150 g sojabönor
  • 150 g marinerade kronärtskockor
  • 1 purjolök
  • 1 squash
  • ½ dl solroskärnor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt

Gör så här

1
1. Koka matvetet enligt anvisningarna på paketet.

2
2. Tina sojabönorna om de är frysta. Skär kronärtskockan i mindre bitar, strimla purjon, skala squashen och skär i strimlor med osthyvel eller potatisskalare.

3
3. Rosta solroskärnorna i torr panna. Låt pannan bli het innan du lägger i dem. Rör om. Passa så att de inte bränns.

4
4. Blanda matvete, bönor, kronärts-kocka, purjo, squash och solroskärnor.

5
5. Blanda olja och pressad citron. Hacka vitlöksklyftan och rör i. Salta och droppa dressingen över maten.


Kommentar:
Solroskärnor är ett bra alternativ till nötter, de är proteinrika och dessutom fyllda med mineraler, vitaminer och fina fettsyror.

380 KCAL PER PORTION
12 g protein, 22 g fett, 34 g kolhydrater

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows