Du behöver

  • 1 stort blomkåls-
  • huvud
  • 1 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 kruka mynta
  • 250 g kikärter (ca 1 pkt eller burk)
  • 2 vårlökar, hackade
  • 2 msk pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
1. Lossa buketterna från blomkålshuvudet. Lite av stammen kan följa med också. Mixa blomkålen till gryn.

2
2. Skala gurkan, skär i små kuber. Skär paprikan i små bitar också. Hacka myntan.

3
3. Blanda blomkål, gurka, paprika, kikärter, vårlök och mynta.

4
4. Blanda pressad citron, olja, vitlök, salt och peppar. Blanda dressingen med salladen eller ta med dressingen i separat burk och blanda först vid serveringen.


Kommentar:
Blomkål innehåller, förutom C- och K-vitamin, fibrer och annat nyttigt.

249 KCAL PER PORTION
9 g protein, 13 g fett, 24 g kolhydrater

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows