Du behöver
- 1 stort blomkåls-
- huvud
- 1 gurka
- 1 röd paprika
- 1 kruka mynta
- 250 g kikärter (ca 1 pkt eller burk)
- 2 vårlökar, hackade
- 2 msk pressad citron
- 3 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- salt
- svartpeppar
Gör så här
1
1. Lossa buketterna från blomkålshuvudet. Lite av stammen kan följa med också. Mixa blomkålen till gryn.
2
2. Skala gurkan, skär i små kuber. Skär paprikan i små bitar också. Hacka myntan.
3
3. Blanda blomkål, gurka, paprika, kikärter, vårlök och mynta.
4
4. Blanda pressad citron, olja, vitlök, salt och peppar. Blanda dressingen med salladen eller ta med dressingen i separat burk och blanda först vid serveringen.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows
Blomkål innehåller, förutom C- och K-vitamin, fibrer och annat nyttigt.
249 KCAL PER PORTION
9 g protein, 13 g fett, 24 g kolhydrater