Fruktsallad med apelsin- och vaniljsås

Du behöver 1 apelsin, zestat skal och pressad saft ½ dl vatten 3 msk socker 1 vaniljstång 1 liter jordgubbar 3 kiwifrukter 1 syrligt äpple...


4 portioner

Du behöver

  • 1 apelsin, zestat skal och pressad saft
  • ½ dl vatten
  • 3 msk socker
  • 1 vaniljstång
  • 1 liter jordgubbar
  • 3 kiwifrukter
  • 1 syrligt äpple
  • ½ mellanstor vattenmelon

Gör så här

1
1. Blanda apelsin, vatten och socker i en liten kastrull. Snitta upp vaniljstången och gröp ur vaniljfröna. Blanda ner i lagen. Lägg ner vaniljstången och låt koka upp. Småkoka under omrörning i en kvart eller till såsen tjocknat.

2
2. Halvera jordgubbarna. Skala kiwin och äpplet och skär i bitar. Skär vattenmelonen i små bitar.

3
3. Blanda salladen med lite av såsen. Servera resten av såsen vid sidan av.


Kommentar:
Kiwi innehåller rikligt med C-vitamin. Men många missar alla de nyttigheter som finns i skalet, bland annat antioxidanter. Skrubba frukten ordentligt och tugga i dig det också.

171 KCAL PER PORTION
2 g protein, 1 g fett, 37 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top