Du behöver
- 1 apelsin, zestat skal och pressad saft
- ½ dl vatten
- 3 msk socker
- 1 vaniljstång
- 1 liter jordgubbar
- 3 kiwifrukter
- 1 syrligt äpple
- ½ mellanstor vattenmelon
Gör så här
1
1. Blanda apelsin, vatten och socker i en liten kastrull. Snitta upp vaniljstången och gröp ur vaniljfröna. Blanda ner i lagen. Lägg ner vaniljstången och låt koka upp. Småkoka under omrörning i en kvart eller till såsen tjocknat.
2
2. Halvera jordgubbarna. Skala kiwin och äpplet och skär i bitar. Skär vattenmelonen i små bitar.
3
3. Blanda salladen med lite av såsen. Servera resten av såsen vid sidan av.
Kiwi innehåller rikligt med C-vitamin. Men många missar alla de nyttigheter som finns i skalet, bland annat antioxidanter. Skrubba frukten ordentligt och tugga i dig det också.
171 KCAL PER PORTION
2 g protein, 1 g fett, 37 g kolhydrater