Grillspett med heta vegokorvar

Du behöver 3–4 paprikor (beroende på storlek) 1 knippe vårlök 6–8 lite hetare vegokorvar, som chorizo 3 msk olja salt 1 tsk sambal oelek 1...


4 portioner

Du behöver

  • 3–4 paprikor (beroende på storlek)
  • 1 knippe vårlök
  • 6–8 lite hetare vegokorvar, som chorizo
  • 3 msk olja
  • salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta, pressad

Gör så här

1
1. Skär paprika, lök och korv i bitar. Trä på spett.

2
2. Rör ihop olja, salt, sambal oelek och vitlök. Pensla på. Låt ligga någon timme innan grillning.


Kommentar:
Gott tillsammans med en sallad.
Röd paprika innehåller nästan mer C-vitamin än någon annan råvara. Ät och njut!

422 KCAL PER PORTION
19 g protein, 31 g fett, 16 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top