Minimuffins med kesella och körsbär

Du behöver 40 körsbär 2 ägg 1 dl socker 250 g vaniljkesella 50 g smör, smält 2,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 krm salt...


20 portioner

Du behöver

  • 40 körsbär
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 250 g vaniljkesella
  • 50 g smör, smält
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2
2. Rensa körsbären och kärna ur. Skär hälften av dem i mindre bitar.

3
3. Vispa ihop ägg och socker till en fluffig smet. Rör i kesella och smör.

4
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ner i smeten. Rör sist i de hackade bären. Häll ner smeten i formar, fyll dem till ca två tredjedelar.

5
5. Baka i mitten av ugnen, cirka 12 minuter eller tills de fått fin färg. Toppa med ett körsbär på varje muffins när det är ett par minuter ugnstid kvar. Lägger du på körsbären tidigare riskerar de att sjunka ner i smeten.


Kommentar:
Körsbär innehåller antioxidanter och antiinflammatoriska ämnen.

97 KCAL PER PORTION
2 g protein, 4 g fett, 13 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top