Du behöver
- 40 körsbär
- 2 ägg
- 1 dl socker
- 250 g vaniljkesella
- 50 g smör, smält
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2
2. Rensa körsbären och kärna ur. Skär hälften av dem i mindre bitar.
3
3. Vispa ihop ägg och socker till en fluffig smet. Rör i kesella och smör.
4
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ner i smeten. Rör sist i de hackade bären. Häll ner smeten i formar, fyll dem till ca två tredjedelar.
5
5. Baka i mitten av ugnen, cirka 12 minuter eller tills de fått fin färg. Toppa med ett körsbär på varje muffins när det är ett par minuter ugnstid kvar. Lägger du på körsbären tidigare riskerar de att sjunka ner i smeten.
Körsbär innehåller antioxidanter och antiinflammatoriska ämnen.
97 KCAL PER PORTION
2 g protein, 4 g fett, 13 g kolhydrater