Du behöver
- 5 dl vatten
- 2 dl socker
- 2–3 kvistar färsk rosmarin
- ½ dl citronsaft
- 1 äggvita
- ½ liter färska hallon
Gör så här
1
1. Koka upp vatten och socker med det mesta av rosmarinen. Sjud i fem till tio minuter. Låt svalna.
2
2. Ta upp rosmarinen som kokat med sockerlagen. Rör i citronen. Hacka den rosmarin som återstår och rör ner i sockerlagen.
3
3. Vispa äggvitan hårt och rör försiktigt ner i sockerlagen.
4
4. Ställ i plastbunke i frysen. Kör med stavmixer efter cirka en timme så att allt rörs om ordentligt. Upprepa efter ett par timmar.
5
5. Servera med färska hallon.
Citron innehåller stora mängder C-vitamin, frossa och njut!
200 KCAL PER PORTION
1,5 g protein, 0,5 g fett, 45 g kolhydrater