Rosmarinsorbet med hallon

Du behöver 5 dl vatten 2 dl socker 2–3 kvistar färsk rosmarin ½ dl citronsaft 1 äggvita ½ liter färska hallon Gör så här 1...


4 portioner

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 2–3 kvistar färsk rosmarin
  • ½ dl citronsaft
  • 1 äggvita
  • ½ liter färska hallon

Gör så här

1
1. Koka upp vatten och socker med det mesta av rosmarinen. Sjud i fem till tio minuter. Låt svalna.

2
2. Ta upp rosmarinen som kokat med sockerlagen. Rör i citronen. Hacka den rosmarin som återstår och rör ner i sockerlagen.

3
3. Vispa äggvitan hårt och rör försiktigt ner i sockerlagen.

4
4. Ställ i plastbunke i frysen. Kör med stavmixer efter cirka en timme så att allt rörs om ordentligt. Upprepa efter ett par timmar.

5
5. Servera med färska hallon.


Kommentar:
Citron innehåller stora mängder C-vitamin, frossa och njut!

200 KCAL PER PORTION
1,5 g protein, 0,5 g fett, 45 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top