Sallad med chévre och rödbetor

Du behöver 8 rödbetor 1 knippe dill ½ dl rapsolja salt svartpeppar 100 g chevre 50 g valnötter Gör så här 1 1. Koka rödbetorna...


4 portioner

Du behöver

  • 8 rödbetor
  • 1 knippe dill
  • ½ dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g chevre
  • 50 g valnötter

Gör så här

1
1. Koka rödbetorna tills de är al dente, lite fasta inuti. Låt svalna något. Skala och skär i skivor eller klyftor.

2
2. Hacka dill, blanda med olja. Smaka av med salt och peppar.

3
3. Skär osten i mindre bitar. Lägg upp rödbetorna på ett fat och toppa med ost och valnötter.

4
4. Ringla över dressingen.


Kommentar:
Valnötter innehåller bra fett och en hel massa annat nyttigt. Förvara i kylen så att fettet i dem inte härsknar, extra viktigt på sommaren.

343 KCAL PER PORTION
9 g protein, 27 g fett, 15 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top