Sallad med grillad persika och ricottakräm

Du behöver 250 g ricotta 1 kruka basilika, hackad 1 vitlöksklyfta, fint hackad salt svartpeppar 4 persikor eller nektariner 4 rejäla skivor lantbröd 1 msk...


0 portioner

Du behöver

  • 250 g ricotta
  • 1 kruka basilika, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, fint hackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 persikor eller nektariner
  • 4 rejäla skivor lantbröd
  • 1 msk olja
  • 100 g rucola
  • 200 g sojabönor

Gör så här

1
1. Blanda ricotta, basilika och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

2
2. Skär persikorna i halvor eller klyftor. Grilla dem till det blir tydliga grillränder på ytan.

3
3. Pensla brödet med olja och grilla det hastigt.

4
4. Bred ricottakräm på bröden. Lägg på rucola, persikor och sojabönor.


Kommentar:
Persika innehåller C-vitamin, kalium och järn.

413 KCAL PER PORTION
18 protein, 15 g fett, 49 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top