Sallad på bönor och matvete

Du behöver 4 portioner matvete 200 g bönor (vaxbönor, haricots verts, sockerärter eller andra) 4 morötter 2–3 vårlökar, hackade 75 g pistaschnötter ½ dl vitlöksvinägrett...


4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner matvete
  • 200 g bönor (vaxbönor, haricots verts, sockerärter eller andra)
  • 4 morötter
  • 2–3 vårlökar, hackade
  • 75 g pistaschnötter
  • ½ dl vitlöksvinägrett

Gör så här

1
1. Koka matvetet enligt anvisningar på paketet (har du ett bra buljongpulver, låt en matsked koka med).

2
2. Låt bönorna koka fem–tio minuter. Skölj i kallt vatten.

3
3. Skala morötterna och hyvla dem till band.

4
4. Blanda vete, bönor, lök och nötter. Servera med vinägretten.


Kommentar:
Gröna bönor innehåller rikliga mängder C- och B-vitamin.

400 KCAL PER PORTION
10 g protein, 18 g fett, 47 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top