Zucchinisoppa med tomatbröd

Du behöver 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 chili 2 msk olivolja + lite extra till bröden 2 dl torrt vitt vin 8 dl vatten...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili
  • 2 msk olivolja + lite extra till bröden
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1/2 msk hackad timjan
  • 1 gul zucchini
  • 1 grön zucchini
  • 4 grova portionsbröd
  • 3–4 tomater
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 1/2 rödlök, finhackad

Gör så här

1
Skala och skiva lök och vitlök. Kärna ur och skiva chilin.

2
Fräs allt i olivolja i en rymlig kastrull i ett par minuter tills de har fått lite färg. Häll på vinet och låt det koka in ett par minuter. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar och timjan.

3
Skär bort fästet på zucchinin och halvera dem på längden. Skär tunna skivor. Lägg dem i soppan och låt koka upp. Koka på svag värme i 6–8 minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

4
Halvera bröden. Skiva tomater och lägg på dem. Ringla på lite olja. Toppa med krasse och rödlök.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 410, fett 17 g, kolhydrater 43 g, fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top