Du behöver
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 chili
- 2 msk olivolja + lite extra till bröden
- 2 dl torrt vitt vin
- 8 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1/2 msk hackad timjan
- 1 gul zucchini
- 1 grön zucchini
- 4 grova portionsbröd
- 3–4 tomater
- 1 ask smörgåskrasse
- 1/2 rödlök, finhackad
Gör så här
1
Skala och skiva lök och vitlök. Kärna ur och skiva chilin.
2
Fräs allt i olivolja i en rymlig kastrull i ett par minuter tills de har fått lite färg. Häll på vinet och låt det koka in ett par minuter. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar och timjan.
3
Skär bort fästet på zucchinin och halvera dem på längden. Skär tunna skivor. Lägg dem i soppan och låt koka upp. Koka på svag värme i 6–8 minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
4
Halvera bröden. Skiva tomater och lägg på dem. Ringla på lite olja. Toppa med krasse och rödlök.
Näringsvärde: Kcal 410, fett 17 g, kolhydrater 43 g, fibrer 9 g