Apfelstrudel

Du behöver Degen: 250 g vetemjöl 20 g matolja (inte olivolja) salt en nypa 1 st ägg Kanelsmulor: 100 g ströbröd 100 g smör kanel...

Tillagningstid: 120 minuter
10 portioner

Du behöver

Degen:

250 g vetemjöl
20 g matolja (inte olivolja)
salt en nypa
1 st ägg

Kanelsmulor:

100 g ströbröd
100 g smör
kanel socker

Fyllning:

1 kg äpplen t ex Granny Smith
150 g strösocker
0.2 tsk kanel
40 g russin
2 cl rom
0.5 tsk vaniljsocker
1 st citron saften och skalet av

Gör så här

1
1. Blanda alla ingredienser väl med maskin eller för hand. Täck degen med plastfolie och låt degen vila en timme i kylskåpet.

2
2. Stek ströbrödet tillsammans med smöret. Strö lite kanel och socker i pannan, stek tills smulet blir lätt brunt.

3
3. Skala äpplena och skär dem i mindre bitar. Blanda äpplena med resten av ingredienserna till fyllningen.

4
4. Kavla ut degen till en tunn fyrkant, gärna på en duk. Stryk halva degen med smält smör, och strö på den stekta kanelsmulorna. Lägg på fyllningen längs med den halvan.

5
5. Rulla ihop degen till en lång rulle (med hjälp av duken). Pensla rullen med smält smör.

6
6. Grädda i mitten av ugnen på 195°C i cirka 40 minuter. Skär rullen i bitar och servera med vaniljsås eller glass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top