Bandspagetti med falukorv

Du behöver 400 g bandspagetti 1 ask sockerärter (150 g) 300 g mager falukorv 1 ask körsbärstomater Ostsås 3 dl mjölk 1 1/2 msk vetemjöl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g bandspagetti
  • 1 ask sockerärter (150 g)
  • 300 g mager falukorv
  • 1 ask körsbärstomater
  • Ostsås
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1/2 dl riven (parmesan)ost
  • salt och vitpeppar
  • salvia till garnering

Gör så här

1
Koka spagettin enligt anvisning. Strimla under tiden sockerärterna, lägg dem tillsammans med pastan när 2 minuter av koktiden återstår. Sila av när pastan är färdigkokt.

2
Skiva och bräck falukorven i aningen matfett i stekpannan. Skölj och dela tomaterna.

3
Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning i 3 minuter. Smaka av såsen med riven ost, salt och peppar. Vänd spagettin med sås, falukorvsskivor och halva körsbärstomater. Garnera med färska salviablad.


Kommentar:
Kcal 595, Fett 17 g, Kolhydrater 85 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top