Du behöver
- 400 g bandspagetti
- 1 ask sockerärter (150 g)
- 300 g mager falukorv
- 1 ask körsbärstomater
- Ostsås
- 3 dl mjölk
- 1 1/2 msk vetemjöl
- 1/2 dl riven (parmesan)ost
- salt och vitpeppar
- salvia till garnering
Gör så här
1
Koka spagettin enligt anvisning. Strimla under tiden sockerärterna, lägg dem tillsammans med pastan när 2 minuter av koktiden återstår. Sila av när pastan är färdigkokt.
2
Skiva och bräck falukorven i aningen matfett i stekpannan. Skölj och dela tomaterna.
3
Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning i 3 minuter. Smaka av såsen med riven ost, salt och peppar. Vänd spagettin med sås, falukorvsskivor och halva körsbärstomater. Garnera med färska salviablad.
Kcal 595, Fett 17 g, Kolhydrater 85 g, Fibrer 6 g