Du behöver
- 1.5 st zucchini
- 2 st vitlöksklyftor
- 10 st körsbärstomater
- 400 g pasta t ex Sedani
- 0.75 dl olivolja
- 1 kruka basilika bladen
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Koka upp rikligt med väl saltat vatten i en kastrull.
2
Skiva under tiden zucchinin. Tryck till vit-löken hårt med till exempel bladet av en kniv, så att den krossas, låt skalet vara kvar. Halvera tomaterna.
3
Koka pastan. Fräs under tiden zucchini och vitlök i olivoljan i en rymlig panna på hög värme tills zucchinin fått fin färg och börjar bli genomskinlig. Salta och peppra väl.
4
Tillsätt tomater och de flesta basilikabladen, låt fräsa med i ett par minuter. Häll på en skopa av pastavattnet när pastan nästan kokat färdigt (cirka 1 deciliter). Låt det fräsa in och dra sedan pannan åt sidan.
5
Häll av pastan och skaka durkslaget väl, tillsätt pastan i pannan, vänd runt noga. Smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde: kcal 517, fett 16 g, kolhydrater 78 g, fibrer 6 g