Grillade grönsaker

Du behöver 1 st röd paprika 1 st gul paprika 1 st squash medelstor 0.5 st fänkål 0.5 st aubergine 1 dl olivolja 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 1 st squash medelstor
  • 0.5 st fänkål
  • 0.5 st aubergine
  • 1 dl olivolja
  • 1 st citron endast saften
  • 2 msk persilja hackad
  • havssalt
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Dela paprikorna i fyra bitar. Skär squashen i 1 centimeter tjocka skivor på längden. Dela fänkålen i fyra bitar, behåll roten, annars faller den sönder. Skär auberginen i 1 centimeter breda skivor.

2
Blanda olivoljan med citronsaften och marinera grönsakerna i cirka 15 minuter.

3
Grilla grönsakerna var för sig i 3–5 minuter. Lägg upp på fat. Strö över hackad persilja, krydda med salt och nymalen svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top