Kryddstekt gris med rödkål

Du behöver 1 tsk kajennpeppar 1 tsk dillfrön 1 tsk fänkålsfrön 1 msk salt 1 kg benfri kotlettrad i bit olja till stekning 2 rödlökar...


6 portioner

Du behöver

  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk dillfrön
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk salt
  • 1 kg benfri kotlettrad i bit
  • olja till stekning
  • 2 rödlökar
  • 100 g smör
  • 1 kg strimlad rödkål
  • 1 dl sirap
  • 1/2 dl ättika
  • 100 g strimlat bacon
  • 1 rött äpple
  • körvel och tunnhyvlad rödlök till garnering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 90 grader.

2
Mortla kajennpeppar, dillfrön och fänkålsfrön och gnid in köttet med dem och salt. Stek köttet ordentligt runt om i olja. Baka sedan klart köttet i ugnen till 64 graders innertemperatur, cirka 30 minuter.

3
Skala och strimla löken, fräs den i smör. Tillsätt rödkål och koka den mjuk på låg värme under lock tillsammans med sirapen och ättikan, cirka 2 timmar. Låt baconet koka med i slutet. Smaka av med salt, ättika och sirap. Skär äpplet i stavar och toppa kålen med äpple, körvel och tunnhyvlad rödlök. Körveln kan ersättas med dill.

4
Skiva upp köttet och servera med rödkålen. Skeda över lite av stekskyn från ugnsformen.


Kommentar:
Årets kock 2013 bjuder på julmat. Tid 2 timmar 30 minuter.

Tips! Kotlettraden kan gärna serveras med ett gott potatismos gjort med gräddmjölk, smör och salt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top