Du behöver
- 1 tsk kajennpeppar
- 1 tsk dillfrön
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 msk salt
- 1 kg benfri kotlettrad i bit
- olja till stekning
- 2 rödlökar
- 100 g smör
- 1 kg strimlad rödkål
- 1 dl sirap
- 1/2 dl ättika
- 100 g strimlat bacon
- 1 rött äpple
- körvel och tunnhyvlad rödlök till garnering
Gör så här
1
Sätt ugnen på 90 grader.
2
Mortla kajennpeppar, dillfrön och fänkålsfrön och gnid in köttet med dem och salt. Stek köttet ordentligt runt om i olja. Baka sedan klart köttet i ugnen till 64 graders innertemperatur, cirka 30 minuter.
3
Skala och strimla löken, fräs den i smör. Tillsätt rödkål och koka den mjuk på låg värme under lock tillsammans med sirapen och ättikan, cirka 2 timmar. Låt baconet koka med i slutet. Smaka av med salt, ättika och sirap. Skär äpplet i stavar och toppa kålen med äpple, körvel och tunnhyvlad rödlök. Körveln kan ersättas med dill.
4
Skiva upp köttet och servera med rödkålen. Skeda över lite av stekskyn från ugnsformen.
Årets kock 2013 bjuder på julmat. Tid 2 timmar 30 minuter.
Tips! Kotlettraden kan gärna serveras med ett gott potatismos gjort med gräddmjölk, smör och salt.