Du behöver
- 2 msk smör
- 1 dl purjolöksringar
- 2 dl morotstärningar
- 3 msk vetemjöl
- 8 dl kokande vatten
- 1/2 dl kräftlag
- 2 msk koncentrerad hummerfond
- 1 1/2 dl matlagningsgrädde (15 %)
- 1 ask (400 g) kräftstjärtar i lag
- salt och vitpeppar
- Till garnering
- 1 burk creme fraiche
- med paprika och chili
- körvel
Gör så här
1
Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Spola med kallvatten och låt rinna av i durkslag.
2
Hetta upp oljan i en vid och rymlig kastrull. Fräs lök, vitlök, fänkål och skinkstrimlor på drygt medelvärme tills löken mjuknat, utan att bli brynt, cirka 5 minuter. Lägg väl sköljda, slutna musslor i kastrullen, häll på vin och buljong samt saffran och burktomaterna med sitt spad. Lägg på lock och koka hastigt upp på full styrka på plattan. Ta kastrullen av plattan så fort musslorna öppnat sig.
3
Lägg couscousen i kastrullen och strö på chili flakes samt persilja om så önskas. Rör om och servera i varma tallrikar med sesamkryddade grissini.