Bearnaisesås

Du behöver 1 msk Rödvinsvinäger 1 msk Bong Touch of Taste Brynt schalottenlökfond 2 msk Vatten 1 tsk Dragonkvist eller dragon i vinäger 300 g...


0 portioner

Du behöver

  • 1 msk Rödvinsvinäger
  • 1 msk Bong Touch of Taste Brynt schalottenlökfond
  • 2 msk Vatten
  • 1 tsk Dragonkvist eller dragon i vinäger
  • 300 g Smör
  • 3 st Ägg
  • 1 msk Hackad färsk dragon
  • 2 msk Persilja hackad
  • Salt efter smak
  • Cayennepeppar efter smak

Gör så här

1
Blanda vinäger, schalottenlöksfond samt vatten i en kastrull tillsammans med dragon, vitpepparkorn. Koka ihop, reducera, till ungefär hälften.

2
Smält smöret på svag värme i en kastrull.

3
Dra bort kastrullen från värmen, men håll smöret varmt.

4
Sila ner vinägerreduktionen i en ny kastrull.

5
Vispa ner 3 äggulor. Sätt kastrullen i ett vattenbad med småkokande vatten. Vispa tills såsen tjocknar.

6
Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning, undvik bottensatsen.

7
Strö i hackad dragon och hackad persilja, smaka av med salt och cayennpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top