Du behöver
- 1 msk Rödvinsvinäger
- 1 msk Bong Touch of Taste Brynt schalottenlökfond
- 2 msk Vatten
- 1 tsk Dragonkvist eller dragon i vinäger
- 300 g Smör
- 3 st Ägg
- 1 msk Hackad färsk dragon
- 2 msk Persilja hackad
- Salt efter smak
- Cayennepeppar efter smak
Gör så här
1
Blanda vinäger, schalottenlöksfond samt vatten i en kastrull tillsammans med dragon, vitpepparkorn. Koka ihop, reducera, till ungefär hälften.
2
Smält smöret på svag värme i en kastrull.
3
Dra bort kastrullen från värmen, men håll smöret varmt.
4
Sila ner vinägerreduktionen i en ny kastrull.
5
Vispa ner 3 äggulor. Sätt kastrullen i ett vattenbad med småkokande vatten. Vispa tills såsen tjocknar.
6
Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning, undvik bottensatsen.
7
Strö i hackad dragon och hackad persilja, smaka av med salt och cayennpeppar.