Du behöver
- 2 st schalottenlökar, finhackade
- 2 st svenska äpplen, fasta i köttet
- 2,5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
- 3 msk Calvados (går även bra med cognac)
- 2,5 dl vatten
- 1 msk grovkornig senap
- 1 tsk dijonsenap
- 3 msk crème fraiche
- 25g smör
- 1 msk kruspersilja, finhackad
- Grovmalen svartpeppar
Gör så här
1
Fräs löken och fintärnade äppelbitar (spara hälften av äppeltärningarna till garnering) i smöret utan att det tar färg.
2
Tillsätt kycklingfond, Calvados och vatten. Låt koka ihop i ca 5 min.
3
Vispa eller mixa ner crème fraiche i såsen.
4
Smaka av med senap, grovmalen svartpeppar och finhackad persilja.
5
Koka ej såsen efter att senapen tillsatts