Calvadossås med äpple och grov senap

Du behöver 2 st schalottenlökar, finhackade 2 st svenska äpplen, fasta i köttet 2,5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond 3 msk Calvados (går även...


0 portioner

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 2 st svenska äpplen, fasta i köttet
  • 2,5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
  • 3 msk Calvados (går även bra med cognac)
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk crème fraiche
  • 25g smör
  • 1 msk kruspersilja, finhackad
  • Grovmalen svartpeppar

Gör så här

1
Fräs löken och fintärnade äppelbitar (spara hälften av äppeltärningarna till garnering) i smöret utan att det tar färg.

2
Tillsätt kycklingfond, Calvados och vatten. Låt koka ihop i ca 5 min.

3
Vispa eller mixa ner crème fraiche i såsen.

4
Smaka av med senap, grovmalen svartpeppar och finhackad persilja.

5
Koka ej såsen efter att senapen tillsatts

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top