Du behöver
- 750 g fläskkarré
- 100 g varmrökt sidfläsk, tärnat
- 100 g katrinplommon
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st gul lök, grovskuren
- 2 kvistar rosmarin
- 2 kvistar mejram
- 3 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
- 5 dl vatten
- 2 dl äppeljuice
- 2 st äpplen, urkärnade, grovskurna
- 2 dl grädde
Gör så här
1
Stick ett hål på längden genom fläskkarrén, använd en trägaffel. Fyll med katrinplommon. Salta och peppra.
2
Hacka samman vitlök, plockad rosmarin och mejram. Klappa in det i köttet.
3
Bryn köttet i smör runt om så att det får färg och lägg över i en gryta.
4
Skala och grovskär löken och äpplena. Lägg i grytan. Lägg också i katrinplommon om inte alla fick plats inuti köttet.
5
Häll på äppeljuicen, kalvfond och vatten och låt köttet puttra under lock ca 1,5 tim, eller till köttet känns mört.
6
Sila av skyn och tillsätt grädden. Låt koka ihop ett par minuter och smaksätt med salt, peppar och finskuren färsk mejram.
7
Skiva steken och servera med gräddskyn och de kvarvarande lök- och äppelbitarna