Du behöver
- 400 g nötfärs
- 1 st gul lök, finhackad
- 1 st morot, tunna slantar
- 2 st vitlöksklyftor, rivna
- 10 st champinjoner, skivade
- 1 pkt bacon, tärnat (140g)
- 1 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
- 2 dl passerade tomater
- 2 dl grädde
- 2 tsk timjan, färsk, finhackad
- 2 tsk oregano, färsk, finhackad
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
Gör så här
1
Bryn färsen i olivolja & smör.
2
Tillsätt grönsakerna och tärnat bacon. Låt fräsa någon minut.
3
Häll i vatten, fond, vin och passerade tomater, rör om och sjud under lock i 15 min.
4
Tillsätt grädde och de finhackade örterna och låt koka ihop till en simmig sås, ca 5-10 min.
5
Smaka av med salt och nymald svartpeppar.