Köttfärsås med grädde

Du behöver 400 g nötfärs 1 st gul lök, finhackad 1 st morot, tunna slantar 2 st vitlöksklyftor, rivna 10 st champinjoner, skivade 1 pkt...


0 portioner

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st morot, tunna slantar
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 10 st champinjoner, skivade
  • 1 pkt bacon, tärnat (140g)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk timjan, färsk, finhackad
  • 2 tsk oregano, färsk, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör

Gör så här

1
Bryn färsen i olivolja & smör.

2
Tillsätt grönsakerna och tärnat bacon. Låt fräsa någon minut.

3
Häll i vatten, fond, vin och passerade tomater, rör om och sjud under lock i 15 min.

4
Tillsätt grädde och de finhackade örterna och låt koka ihop till en simmig sås, ca 5-10 min.

5
Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top