Saffransbuljong med lax och bönor

Du behöver ca 400 g laxfilé, färsk eller tinad 1 liter fiskbuljong av fond på flaska 1/4 – 1/2 paket (à 1/2 g) saffran 400...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ca 400 g laxfilé, färsk eller tinad
  • 1 liter fiskbuljong av fond på flaska
  • 1/4 – 1/2 paket (à 1/2 g) saffran
  • 400 g (2 burkar) ätfärdiga stora vita bönor
  • 3 medelstora morötter
  • 2 röda paprikor
  • 1 purjolök

Gör så här

1
Dela laxen i grova bitar, skär bort brunt

2
fiskkött (som mest smakar tran). Koka upp fiskbuljong, rör i saffran. Låt småsjuda, lägg i bönorna. Skala och skiva morötterna, låt dem puttra med.

3
Kärna ur och skiva paprikor och purjo, tillsätt dem. Lägg sist i fiskbitar och låt allt småputtra 4 minuter under lock. Servera med bröd.

4
Tips! Vill du inte att fisk, purjo och morötter ska bli saffransgula kan de kokas separat i 1 liter sjudande vatten med 2 teskedar salt, och sedan serveras med saffransbuljongen.


Kommentar:
Näringsvärde: 547 kcal, fett 21 g, kolhydrater 50 g, fiber 12 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top