Du behöver
- 3.5 st paprikor gula
- 2 tsk olivolja
- 500 g laxfilé benfri i bit
- flingsalt
- svartpeppar från kvarn
- citron rivet skal av en tvättad
- 2 pkt risotto (sparris)risotto
- 2 msk olivolja
- 2.5 msk Parmesan riven
Gör så här
1
Finskiva paprikorna, peta bort vita hinnor och kärnor. Mjukfräs i lite olja på dryg medelvärme. Ta upp.
2
Dela laxen i 4 portionsbitar. Hetta upp lite av oljan till dryg medelvärme, stek laxbitarnas fyra sidor ett par minuter på varje. Smaksätt under stekningen med salt, peppar och citronskal.
3
Tillaga risotton 10–15 minuter efter paketets anvisning, konsistensen ska bli löst grötig. Rör i osten mot slutet.
4
TIPS Risotton kan ersättas av basmatiris, kokt med skivad purjo och 3–4 bitade frysta sparris.
Näringsvärde: Kcal 557, Fett 24 g, Kolhydrater 46 g, Fibrer 2 g