Citronlax och stekt paprika

Du behöver 3.5 st paprikor gula 2 tsk olivolja 500 g laxfilé benfri i bit flingsalt svartpeppar från kvarn citron rivet skal av en tvättad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3.5 st paprikor gula
  • 2 tsk olivolja
  • 500 g laxfilé benfri i bit
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • citron rivet skal av en tvättad
  • 2 pkt risotto (sparris)risotto
  • 2 msk olivolja
  • 2.5 msk Parmesan riven

Gör så här

1
Finskiva paprikorna, peta bort vita hinnor och kärnor. Mjukfräs i lite olja på dryg medelvärme. Ta upp.

2
Dela laxen i 4 portionsbitar. Hetta upp lite av oljan till dryg medelvärme, stek laxbitarnas fyra sidor ett par minuter på varje. Smaksätt under stekningen med salt, peppar och citronskal.

3
Tillaga risotton 10–15 minuter efter paketets anvisning, konsistensen ska bli löst grötig. Rör i osten mot slutet.

4
TIPS Risotton kan ersättas av basmatiris, kokt med skivad purjo och 3–4 bitade frysta sparris.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 557, Fett 24 g, Kolhydrater 46 g, Fibrer 2 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top