Glace au four

Du behöver 225 g vinbär frysta svarta 1 dl florsocker 1 st sockerkaka stor skiva 0.5 l vaniljglass god Maräng: 3 st äggvitor stora 1...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 225 g vinbär frysta svarta
  • 1 dl florsocker
  • 1 st sockerkaka stor skiva
  • 0.5 l vaniljglass god

Maräng:

3 st äggvitor stora
1 krm vitvinsvinäger
2 dl strösocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på grill. Mixa frysta bär med florsocker till sorbetliknande konsistens. Skär sockerkakan i samma storlek som vaniljglassen. Lägg sockerkakan på ett ugnssäkert fat. Lägg på glassen och stryk vinbärssorbet ovanpå.

2
Vispa äggvitan till vitt skum. Tillsätt vinäger och vispa ytterligare tills skummet blivit finporigt. Vispa ner sockret lite i taget tills smeten blivit styv och blank.

3
Lägg marängsmeten i en spritspåse och spritsa runt om glassen tills den är helt täckt. Sätt in fatet högt upp i ugnen med öppen ugnslucka någon minut tills marängen fått lite färg. Eller bränn av med brännare. Pudra med florsocker och servera direkt.


Kommentar:
Receptet kommer från “Markus höst- och vintermat” som är utgiven på förlaget “The Bearded Lady”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top