Du behöver
- 225 g vinbär frysta svarta
- 1 dl florsocker
- 1 st sockerkaka stor skiva
- 0.5 l vaniljglass god
Maräng:
3 st äggvitor stora
1 krm vitvinsvinäger
2 dl strösocker
Gör så här
1
Sätt ugnen på grill. Mixa frysta bär med florsocker till sorbetliknande konsistens. Skär sockerkakan i samma storlek som vaniljglassen. Lägg sockerkakan på ett ugnssäkert fat. Lägg på glassen och stryk vinbärssorbet ovanpå.
2
Vispa äggvitan till vitt skum. Tillsätt vinäger och vispa ytterligare tills skummet blivit finporigt. Vispa ner sockret lite i taget tills smeten blivit styv och blank.
3
Lägg marängsmeten i en spritspåse och spritsa runt om glassen tills den är helt täckt. Sätt in fatet högt upp i ugnen med öppen ugnslucka någon minut tills marängen fått lite färg. Eller bränn av med brännare. Pudra med florsocker och servera direkt.
Receptet kommer från “Markus höst- och vintermat” som är utgiven på förlaget “The Bearded Lady”.