Vårsill

Du behöver 1 ägg ca 2 dl fint riven vitkål 2-3 msk Kesella Gourmet 1/2-1 msk lättmajonnäs salt, peppar ekbladssallat rosépeppar 1 rejäl matjessillfilé ett...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 ägg
  • ca 2 dl fint riven vitkål
  • 2-3 msk Kesella Gourmet
  • 1/2-1 msk lättmajonnäs
  • salt, peppar
  • ekbladssallat
  • rosépeppar
  • 1 rejäl matjessillfilé
  • ett par mejramkvistar

Gör så här

1
Mjukkoka ägget. Blanda vitkålen med kesella, lättmajonnäs, salt och peppar. Lägg upp av ekbladssallaten på ett fat eller tallrik. Placera sillen ovanpå.

2
Garnera med rosépeppar. Lägg upp vitkålssalladen och ägghalvorna. Garnera salladen med mejram.


Kommentar:
Feuille de chêne eller ekbladssallat har en mild, härlig smak. Den gör sig bra tillsammans med andra salladssorter både utseende- och smakmässigt. Matjessillen ska på Amsterdam-vis sväljas hel enligt traditionen. Man lutar huvudet bakåt och låter filén glida ner. Den försiktige stoppar sillen i ett bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top