Du behöver
- 1 ägg
- ca 2 dl fint riven vitkål
- 2-3 msk Kesella Gourmet
- 1/2-1 msk lättmajonnäs
- salt, peppar
- ekbladssallat
- rosépeppar
- 1 rejäl matjessillfilé
- ett par mejramkvistar
Gör så här
1
Mjukkoka ägget. Blanda vitkålen med kesella, lättmajonnäs, salt och peppar. Lägg upp av ekbladssallaten på ett fat eller tallrik. Placera sillen ovanpå.
2
Garnera med rosépeppar. Lägg upp vitkålssalladen och ägghalvorna. Garnera salladen med mejram.
Feuille de chêne eller ekbladssallat har en mild, härlig smak. Den gör sig bra tillsammans med andra salladssorter både utseende- och smakmässigt. Matjessillen ska på Amsterdam-vis sväljas hel enligt traditionen. Man lutar huvudet bakåt och låter filén glida ner. Den försiktige stoppar sillen i ett bröd.