Chokladtryffel i två färger

Du behöver Mörk tryffel: 1/3 dl vispgrädde 30 g smör 200 g mörk choklad, grovhackad Vit tryffel: 3/4 dl grädde 1 msk sprit, t ex...

Tillagningstid: 30 minuter
20 portioner

Du behöver

  • Mörk tryffel:
  • 1/3 dl vispgrädde
  • 30 g smör
  • 200 g mörk choklad, grovhackad
  • Vit tryffel:
  • 3/4 dl grädde
  • 1 msk sprit, t ex konjak
  • 200 g vit choklad, grovhackad
  • Till garnering:
  • kakaopulver eller florsocker

Gör så här

1
Mörk tryffel: Koka upp grädde och smör i en liten släpplättgryta under omrörning. Tillsätt chokladen. Ta pannan från värmen och låt chokladen smälta under omrörning till en slät tryffelsmet.

2
Vit tryffel: Koka upp grädden och spriten i en liten släpplättgryta. Tillsätt chokladen. Ta pannan från värmen och låt chokladen smälta under omrörning till en slät tryffelsmet.

3
Häll chokladsmeterna i var sin plastburk, täck med plastfilm och låt kallna. Ställ i kylskåp 1–3 timmar, eller tills

4
smeten kan formas till kulor.

5
Forma kulor av cirka 1 msk smet i taget och lägg dem på ett fat. Sikta över kakao eller florsocker.

6
Ställ i kylskåp 4–5 timmar, gärna över natten. Rumstemperera cirka 15 minuter inför serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top