Du behöver
- 60 g russin (gula)
- 60 g katrinplommon mjuktorkade
- 50 g tranbär mjuktorkade
- 55 g grovt rågmjöl (1 dl)
- 360 g vetemjöl special (6 dl)
- 4 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 dl lingonsylt
- 4 dl yoghurt (eller fil)
Gör så här
1
Värm ugnen till 200 grader.
2
Fodra en brödform, 1 1/2 liter, med bakplåtspapper.
3
Hacka fruktsorterna grovt. Blanda mjölsorterna noga med bakpulver och salt i stor bunke, vänd ner frukten, lite i sänder. Rör i sylt och yoghurt till jämn smet och fördela i formen.
4
Grädda på galler i ugnens nedre del cirka 50 minuter, kolla med provsticka att det är genombakat.
5
Stjälp upp och linda in limpan i bakduk för svalning. Förvara i plastpåse och låt gärna limpan mogna oskuren över natt.
Tips! Skiva brödet så tunt som möjligt och torka till fruktskorpor, i 125-gradig ugn minst 60 minuter med luckan på glänt. Läckert till salta ostar!