Fruktlimpa med yoghurt

Du behöver 60 g russin (gula) 60 g katrinplommon mjuktorkade 50 g tranbär mjuktorkade 55 g grovt rågmjöl (1 dl) 360 g vetemjöl special (6...

Tillagningstid: 60 minuter
1 portion

Du behöver

  • 60 g russin (gula)
  • 60 g katrinplommon mjuktorkade
  • 50 g tranbär mjuktorkade
  • 55 g grovt rågmjöl (1 dl)
  • 360 g vetemjöl special (6 dl)
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl lingonsylt
  • 4 dl yoghurt (eller fil)

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader.

2
Fodra en brödform, 1 1/2 liter, med bakplåtspapper.

3
Hacka fruktsorterna grovt. Blanda mjölsorterna noga med bakpulver och salt i stor bunke, vänd ner frukten, lite i sänder. Rör i sylt och yoghurt till jämn smet och fördela i formen.

4
Grädda på galler i ugnens ned­re del cirka 50 minuter, kolla med provsticka att det är genombakat.

5
Stjälp upp och linda in limpan i bakduk för svalning. Förvara i plastpåse och låt gärna limpan mogna oskuren över natt.


Kommentar:
Tips! Skiva brödet så tunt som möjligt och torka till fruktskorpor, i 125-gradig ugn minst 60 minuter med luckan på glänt. Läckert till salta ostar!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top