Ugnsstekt seabreem med grönkålsfräs

Du behöver 2 st seabream MSC-märkt, hela, urtagna 3 st citron salt och peppar rapsolja Grönkålsfräs 1 dl pinjenötter (80 g) 1 st bananschalottenlök 400...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st seabream MSC-märkt, hela, urtagna
  • 3 st citron
  • salt och peppar
  • rapsolja

Grönkålsfräs

1 dl pinjenötter (80 g)
1 st bananschalottenlök
400 g grönkål färsk
0.5 st citron saften
1 st vitlöksklyfta
200 g färsk spenat
salt
socker
0.5 pkt fetaost (75 g)

Tillbehör:

potatismos

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och fjälla fisken om det inte är gjort (det går lätt med baksidan av en kraftig kniv). Torka av fisken med hushållspapper. Skär tvärgående jack i fisken på båda sidor så att värmen lättare tränger in. Skiva citron och lägg ut på en bit bakplåtspapper i en ugnsform. Salta fisken på båda sidor och lägg den på citronerna. Stoppa också in citronskivor i fisken.

2
Peppra och ringla ordentligt med olja över fisken. Se till att det kommer olja och salt i alla jack.

3
Stek fisken mitt i ugnen cirka 15–20 minuter tills den är helt genomstekt och skinnet fått färg. När ryggfenan lossnar lätt är fisken klar.

4
Ös fisken efter halva tiden med den citronsky som bildas i formen.

5
Grönkålsfräs Rosta pinjenötterna i torr panna tills de får lite färg. Passa noga så att de inte bränns. Ställ nötterna åt sidan.

6
Hacka schalottenlök fint. Skölj grönkål och skär den i stora bitar, stjälkbitar skivas tunt.

7
Fräs löken i olja i någon minut tills den börjar bli mjuk. Fräs sedan med grönkålen, pressa över citronsaft och fräs tills grönkålen mjuknat. Pressa i vitlök och låt till sist spenaten fräsa med.

8
Smaka av med salt och lite socker. Blanda i pinjenötter och smulad fetaost.

9
Servera fisken med grönkålsfräs och potatismos.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top