Pannacotta med lingonspegel

Du behöver Pannacotta: 4 st gelatinblad 4 dl grädde 1.5 dl mjölk ekologisk 0.67 dl socker Gelé: 2 st gelatinblad 2 dl lingonjuice eller tranbärsjuice...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

Pannacotta:

4 st gelatinblad
4 dl grädde
1.5 dl mjölk ekologisk
0.67 dl socker

Gelé:

2 st gelatinblad
2 dl lingonjuice eller tranbärsjuice

Till garnering:

lingon eller tranbär

Gör så här

1
Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter i kallt vatten.

2
Mät upp grädde, mjölk och socker i en liten kastrull. Koka upp och ta kastrullen från värmen. Krama ur och lägg i gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen smälter. Låt stå cirka 30 minuter och häll sedan i glas eller portionsformar och ställ in i kylskåp cirka 2 timmar.

3
Gelé: Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter i kallt vatten.

4
Koka upp juicen i en liten kastrull. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i den varma juicen. Låt svalna och stelna tills den blir lite tjockflytande.

5
Fördela gelén över pannacottan. Ställ kallt att stelna i 3–4 timmar eller över natten. Garnera med bär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top