Du behöver
- 600 g färska skärbönor
- 500 g (tratt)kantareller
- 2 msk smör
- 1 paket (140 g) baconskivor
- 2 gula lökar
- 1 msk vatten + 1 msk vinäger
- 1/2 –1 tsk strösocker
- (fling)salt
Gör så här
1
Skär bönorna tunt på snedden, blanchera 3–4 minuter i kokande lättsaltat vatten. Sila av och kyl.
2
Stek kantarellerna i smör i stekpanna tills all vätska ångat bort. Rör om ofta. Låt kallna.
3
Klipp baconskivorna i 1 1/2 cm breda bitar. Stek dem gyllene
4
i stekpanna på drygt medelvarm platta. Låt kallna på tallrik.
5
Skala och hacka lökarna. Stek hacket blankt i pannan med baconfettet. Skeda på vatten och vinäger och sjud tills vätskan ångats bort. Rör om ibland. Smaka av med socker. Låt kallna.
6
Allt detta kan göras dagen före. Förvara ingredienserna var för sig på svalt ställe. Före servering blandas ingredienserna i en mikrotålig bunke och ljummas i mikron. Smaka av med salt.