Pasta med pancetta

Du behöver 400 g pasta tex mezze maniche gul lök hackad 2 st vitlöksklyftor hackade 1 st morot tärnad 2 msk olivolja 1 pkt krossade...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta tex mezze maniche
  • gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st morot tärnad
  • 2 msk olivolja
  • 1 pkt krossade tomater 500 gram
  • 1 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk oregano
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 200 g pancetta alt bacon eller rimmat sidfläsk
  • bladpersilja hackad
  • parmesanost riven

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2
Fräs lök, vitlök och morot i olivoljan i en kastrull. Tillsätt tomater, vatten, vinäger, buljongtärning och oregano. Låt såsen småkoka utan lock i 15 minuter.

3
Smaka av med salt, peppar och honung.

4
Knaperstek pancettan utan fett och låt rinna av på hushållspapper.

5
Blanda pasta och sås. Strö över pancetta och persilja, servera med riven parmesanost.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 584, fett 21 g, kolhydrater 74 g, fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top