Du behöver
- 400 g pasta tex mezze maniche
- gul lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 1 st morot tärnad
- 2 msk olivolja
- 1 pkt krossade tomater 500 gram
- 1 dl vatten
- 1 msk balsamvinäger
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk oregano
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 msk honung
- 200 g pancetta alt bacon eller rimmat sidfläsk
- bladpersilja hackad
- parmesanost riven
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2
Fräs lök, vitlök och morot i olivoljan i en kastrull. Tillsätt tomater, vatten, vinäger, buljongtärning och oregano. Låt såsen småkoka utan lock i 15 minuter.
3
Smaka av med salt, peppar och honung.
4
Knaperstek pancettan utan fett och låt rinna av på hushållspapper.
5
Blanda pasta och sås. Strö över pancetta och persilja, servera med riven parmesanost.
Näringsvärde: kcal 584, fett 21 g, kolhydrater 74 g, fibrer 6 g