Wallenbergarlimpa

Du behöver 600 g kalvfärs 1 tsk salt 2 krm epice riche fyra kryddor 4 st äggulor 3 dl vispgrädde 3 msk smält smör ströbröd...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm epice riche fyra kryddor
  • 4 st äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk smält smör
  • ströbröd

Till servering och garnering:

hackad persilja
4 prt potatismos
4 prt ärter kokta gröna
smör brynt

Gör så här

1
Blanda färs, salt och krydda i en bunke. Rör i äggulorna, en i taget.

2
Blanda i grädden, lite i taget. Täck bunken med plastfilm och ställ färsen kallt cirka 1 timme.

3
Sätt ugnen på 225 grader.

4
Lägg färsen i en brödform klädd med bakplåtspapper. Pensla limpan försiktigt med cirka hälften av det smälta smöret. Sikta över ett tunt lager ströbröd. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter.

5
Ös limpan med resten av smöret och stick in en köttermometer. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader och efterstek limpan till 70 graders innertemperatur. Låt limpan vila cirka 10 minuter, stjälp upp och garnera med persiljan. Servera med potatismos, gröna ärter, brynt smör, pressgurka och rårörda lingon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top