Du behöver
- 1 l vatten
- 2 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 1 st grön sparris (250 g), färsk
- 2 st kidneybönor à 400 g
- 14 st körsbärstomater
- svartpeppar nymalen
- groddar eller ärtskott
- olja gärna citron
- 2 st gula lökar
- 1 msk olja neutral
- 6 st ägg
- 2 msk matlagningsgrädde
- 1 dl vatten
Gör så här
1
Koka upp vatten, salt och socker. Skär bort den torrare rotdelen på sparrisarna och dela stängerna i 5-cm-bitar. Spara sparrisknopparna och koka först stångbitarna 4 minuter. Lägg sedan i knopparna och låt koka lika länge till. Ta upp.
2
Skölj bönorna, låt rinna av. Halvera tomaterna, salta och peppra. Fördela bönor och tomathalvor på portionsassietter, klipp över lite groddar och droppa på (citron)olja.
3
Smalklyfta lökarna. Fräs dem mjuka i olja på medelvärme 5–7 minuter. Vispa ihop äggen med grädde och vatten. Häll smeten över löken, och stick i den med stekspade så att den rinner ner i botten. Fortsätt grädda tills ome-letten stelnat. Strö på sparrisen.
Näringsvärde: 460 g kolhydrater, 19 g fett, 32 g kolhydrater, 17 g fibrer