Sparrisomelett med bönsallad

Du behöver 1 l vatten 2 tsk salt 1 tsk strösocker 1 st grön sparris (250 g), färsk 2 st kidneybönor à 400 g 14...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 st grön sparris (250 g), färsk
  • 2 st kidneybönor à 400 g
  • 14 st körsbärstomater
  • svartpeppar nymalen
  • groddar eller ärtskott
  • olja gärna citron
  • 2 st gula lökar
  • 1 msk olja neutral
  • 6 st ägg
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten

Gör så här

1
Koka upp vatten, salt och socker. Skär bort den torrare rotdelen på sparrisarna och dela stängerna i 5-cm-bitar. Spara sparrisknopparna och koka först stångbitarna 4 minuter. Lägg sedan i knopparna och låt koka lika länge till. Ta upp.

2
Skölj bönorna, låt rinna av. Halvera tomaterna, salta och peppra. Fördela bönor och tomathalvor på portionsassietter, klipp över lite groddar och droppa på (citron)olja.

3
Smalklyfta lökarna. Fräs dem mjuka i olja på medelvärme 5–7 minuter. Vispa ihop äggen med grädde och vatten. Häll smeten över löken, och stick i den med stekspade så att den rinner ner i botten. Fortsätt grädda tills ome-letten stelnat. Strö på sparrisen.


Kommentar:
Näringsvärde: 460 g kolhydrater, 19 g fett, 32 g kolhydrater, 17 g fibrer

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top