Läsar-recept

Saffransbullar från Cornwall

Du behöver 250 g smör 5.5 dl vatten 1 st saffran påse 2.5 dl strösocker 15 dl mjöl till utbakning 1 st jäst (50 g)...

Tillagningstid: 50 minuter
24 portioner

Du behöver

  • 250 g smör
  • 5.5 dl vatten
  • 1 st saffran påse
  • 2.5 dl strösocker
  • 15 dl mjöl till utbakning
  • 1 st jäst (50 g)
  • 1 krm salt
  • 1 dl korinter eller russin

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Häll i vattnet och värm till cirka 37 grader. Stöt saffran i lite av strösockret och blanda med vätskan.

2
Blanda vetemjöl, torrjäst, socker, salt och russin. Häll vätskan i mjölblandningen och arbeta till en ganska lös och smidig deg i hushållsassistenten. Ställ degen att jäsa till dubbel storlek, cirka 45 minuter – 1 timme.

3
Ta upp och knåda degen på bakbord. Den ska vara ganska kladdig. Platta eller kavla ut degen till cirka 3 cm tjocklek och ta ut runda bullar med ett glas (cirka 7 cm i diameter).

4
Lägg bullarna på papprade plåtar och jäs i ytterligare 20–30 minuter.

5
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bullarna tills det fått fin färg, cirka 15–20 minuter.

6
Bullarna är godast att äta varma, nybakade, men de går också bra att frysa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top