Kycklingköttbullar

Du behöver 1 st bananschalottenlök 500 g kycklingfärs 1 st ägg 70 g parmesanost 0.5 dl persilja 1 st citron det yttersta finrivna skalet 1...

Tillagningstid: 30 minuter
40 portioner

Du behöver

  • 1 st bananschalottenlök
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 st ägg
  • 70 g parmesanost
  • 0.5 dl persilja
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 1 tsk salt
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • svartpeppar ut kvarn

Gör så här

1
Hacka löken och fräs den mjuk i smör i minst 3 minuter, låt svalna. Riv osten fint och blanda med persilja, citron, salt och den pressade vitlöken. Blanda löken och ostblandningen med färsen till en jämn smet. Stek eventuellt en provbulle för att smaka av så att kryddningen är lagom.

2
Smörj händerna med lite olja och rulla bullar. Stek dem i omgångar i smör tills de är helt genomstekta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top