Du behöver
- 2 st rödlökar
- olivolja till stekning
- 1 st vitlöksklyfta
- 500 g grytbitar av lamm
- salt svartpeppar
- 1.5 tsk kanel malen
- 10 st kardemummakärnor stötta
- 2 st kryddnejlikor
- 1.5 dl aprikoser mjuktorkade
- 2 dl granatäppeljuice
- 4 prt couscous
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 msk mynta finklippt
- 1 dl Medelhavsyoghurt
- 2 msk aprikoser finhackad och torkad
Gör så här
1
Klyfta och skala lökarna, låt dem småsteka på knapp medelvärme 7 minuter. Låt vitlöken steka med mot slutet. Ta upp.
2
Dela större köttkuber och bryn dem alla i olja på näst högsta värme. Salta, peppra och pudra med kanel. Tillsätt resterande kryddor, lök och vitlök samt aprikoser och häll på juicen. Låt puttra under lock cirka 20 minuter.
3
Mät upp couscous, koka upp vatten med hönsbuljong efter paketets anvisning. Låt couscousen svälla under lock och rör i myntan med gaffel före servering.
4
Ställ fram yoghurt med aprikoshack att klicka på portionerna efter önskan.