Lammtagine med myntacouscous

Du behöver 2 st rödlökar olivolja till stekning 1 st vitlöksklyfta 500 g grytbitar av lamm salt svartpeppar 1.5 tsk kanel malen 10 st kardemummakärnor...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st rödlökar
  • olivolja till stekning
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 500 g grytbitar av lamm
  • salt svartpeppar
  • 1.5 tsk kanel malen
  • 10 st kardemummakärnor stötta
  • 2 st kryddnejlikor
  • 1.5 dl aprikoser mjuktorkade
  • 2 dl granatäppeljuice
  • 4 prt couscous
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk mynta finklippt
  • 1 dl Medelhavsyoghurt
  • 2 msk aprikoser finhackad och torkad

Gör så här

1
Klyfta och skala lökarna, låt dem småsteka på knapp medelvärme 7 minuter. Låt vitlöken steka med mot slutet. Ta upp.

2
Dela större köttkuber och bryn dem alla i olja på näst högs­ta värme. Salta, peppra och pudra med kanel. Tillsätt resterande kryddor, lök och vitlök samt aprikoser och häll på juicen. Låt puttra under lock cirka 20 minuter.

3
Mät upp couscous, koka upp vatten med hönsbuljong efter paketets anvisning. Låt couscousen svälla under lock och rör i myntan med gaffel före servering.

4
Ställ fram yoghurt med aprikoshack att klicka på portionerna efter önskan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top