Bondsallad med bönor och bacon

Du behöver 0.5 st vitlök pressad 1 msk dijonsenap 1 msk vinäger dragon 1 msk flytande honung 1 st citron det yttersta finrivna skalet och...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st vitlök pressad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vinäger dragon
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet och 1 msk saft
  • 1 dl olivolja
  • salt nymalen svartpeppar
  • 1 st sallad sköljd
  • 1 st burk stora vita bönor sköljda
  • 1 st haricots verts lättkokta
  • 2 st tomater i bitar
  • 4 st ägg kokta i 6 minuter
  • 1 st bacon à 140 g, stekt
  • 0.5 st rödlök skalad

Gör så här

1
Vispa samman vitlök, senap, vinäger, honung och citronskal och -saft, vispa i oljan lite i taget. Smaka av med salt och peppar.

2
2 Fördela salladen i tallrikarna, blanda bönorna med några skedar av dressingen, lägg dem på salladen. Toppa med tomat, ägg, bacon och rödlök. Ringla över lite mer dressing.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 449, fett 28 g, kolhydrater 22 g, fibrer 11 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top