Du behöver
- 0.5 st vitlök pressad
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vinäger dragon
- 1 msk flytande honung
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet och 1 msk saft
- 1 dl olivolja
- salt nymalen svartpeppar
- 1 st sallad sköljd
- 1 st burk stora vita bönor sköljda
- 1 st haricots verts lättkokta
- 2 st tomater i bitar
- 4 st ägg kokta i 6 minuter
- 1 st bacon à 140 g, stekt
- 0.5 st rödlök skalad
Gör så här
1
Vispa samman vitlök, senap, vinäger, honung och citronskal och -saft, vispa i oljan lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
2
2 Fördela salladen i tallrikarna, blanda bönorna med några skedar av dressingen, lägg dem på salladen. Toppa med tomat, ägg, bacon och rödlök. Ringla över lite mer dressing.
Näringsvärde: kcal 449, fett 28 g, kolhydrater 22 g, fibrer 11 g