Limekräm med mango

Du behöver 5 dl vispgrädde 1 st socker dryg dl 80 ml limesaft färskpressad 1 st mango liten mogen 1 tsk flytande honung 1 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 st socker dryg dl
  • 80 ml limesaft färskpressad
  • 1 st mango liten mogen
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk limesaft
  • lime skal av 1

Gör så här

1
Koka upp grädde och socker i en kastrull och låt sjuda i cirka 6–7 minuter så att grädden reduceras något. Tillsätt

2
limesaften och sjud ytterligare ett par minuter. Häll upp i portionsformar som rymmer cirka 1?1/2 dl, låt svalna och ställ sedan i kyl att stelna, gärna över natten men minst ett par timmar.

3
Skär bort skal och kärna från mangon och tärna fruktköttet fint. Lägg i en skål och blanda med honung, limesaft och lime-skal.

4
Toppa portionsformarna med mangon och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top